Els Ocellets

“El senyor dels 8 braços”

“Quedem a “Els Ocellets””, cridaven un grup de nens del barri de Sant Antoni als anys 70. La cita, Ronda de Sant Pau amb Parlament, un bar anomenat “Los Pajaritos”. Tot esperant la resta, els infants miraven entre admirats i divertits, i amb el nas enganxat al finestral, al senyor dels vuit braços. L’espectacle l’oferia el vigorós cambrer que manipulava alhora els vuit tiradors d’una màquina de cafè, gran com la mateixa barra.

30 de maig del 84. S’inaugura el restaurant “Els Ocellets” (Ronda de Sant Pau, 55), sota la direcció d’un d’aquells joves que miraven fascinats pel finestral, en Xavier Rodríguez.

senyor-vuit-braços

El mateix servei

“Ferran, tens taula?”
“Estic ple. Aneu a veure al meu germà!”

El local es crea com una extensió de Can Lluís i amb la participació de Ferran Rodríguez i Ferran Agüir.

La cooperació entre ambdós restaurants es fa palesa des dels inicis amb l’ajuda de la Júlia Ferrer (Can Lluís) i la seva germana Roser, encapçalant la cuina.

Els sospirs de les dones

Terra en blanc i negre, paret color salmó i miralls són reflex de la modernitat dels 80. “Els Ocellets” es consolida ràpidament com un dels restaurants capdavanters de l’època. El seu allargassat menjador alberga l’explosió farandulera del moment. L’assistència d’en Vittorio Gassman, icona de l’home galant, provoca defalliment a les taules.

El resultat de la constància i fidelitat dels clients al llarg del temps és, entre d’altres coses, la coneguda celebració del cap d’any de “Els Ocellets”, retransmissions televisives en són testimoni dels saraus del local.

“Matinades de 6 doble” i a més “Melabuf”

Marxa l’últim client, taules llestes per l’endemà, repàs de les copes, final d’una jornada esgotadora, encara perdura el tast de les perdius en vinagre o de les gírgoles.

Llums baixes, persiana avall, whisky a la taula, dos glaçons per copa, vuit persones, dimars… El grup encapçalat per en “Javi” es reuneix entorn una taula, en aquesta ocasió de joc. Es miren, s’estudien, es fan senyals, fumen, fumen molt, les mirades es creuen, algun gest nerviós, algú perd, algú guanya. Dómino!

Una idea comença a gestar-se a les taules més fidels de “Els Ocellets”. Al 1995 es crea la companyia teatral “Melabuf”, curiosa formació integrada per amics i clients del restaurant. Joan Faneca, component de Vol Ras, dirigeix el grup.

Els Ocellets

Hi ha apostes al barri. La gent s’atura en la cantonada de la Ronda de Sant Pau. Veïns i curiosos s’entretenen mirant pel finestral l’evolució de les obres a l’interior.

- Creus que ho acabaran? - Ni de conya en quatre setmanes. - Fixa’t. Estan canviant el rètol. No l’entenc. Què és? Semblen unes potes, un bec (passa un nen que mira). - És un ocell i dos més petits. - Els Ocellets.

23 d’octubre de 2005. Els Ocellets inaugura per segina vegada el restaurant. Renovació del local. Renovació cuina. Torna l’avantguarda.

“Can Lluís” fundat el 1929; “Els Ocellets” fundat al 1984 Continuem fent amics...

Scroll to Top Call Now Button